Waarom Je Lotion Nodig Hebt Die Je Huid Gehydrateerd Houdt In De Hitte

Warmte is een van de grootste vijanden van de gezondheid van de huid, en de zomer is net om de hoek. Dat betekent veel blootstelling aan de zon, zweet en uitdroging. Dit alles kan leiden tot een droge huid, roodheid en zelfs vroegtijdige veroudering. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om je huid de hele tijd gehydrateerd te houden. Maar hoe doe je dat als het buiten broeierig is? Een oplossing is om lotion te gebruiken die je huid gehydrateerd houdt in de hitte. Dit helpt niet alleen je huid te beschermen tegen weersinvloeden, maar het zorgt er ook voor dat je je de hele dag fris en comfortabel voelt. Dus als je je huid de hele zomer lang gezond en gehydrateerd wilt houden, zorg er dan voor dat je een voorraad lotion in voorraad hebt die vocht in de hitte beheert! heat lotion

 

De Anatomie Van De Huid

 

De meeste mensen weten dat lotion belangrijk is om hun huid gehydrateerd te houden, maar wist je dat de samenstelling van de huid van invloed is op hoe goed lotion werkt? De buitenste laag van de huid, de epidermis, heeft een beperkt vermogen om zijn eigen vocht te genereren.

 

De dermis daarentegen is verantwoordelijk voor het produceren en reguleren van olie-en zweetproductie. Als het gaat om het gehydrateerd houden van je huid bij warm weer, is het belangrijk om beide lagen te richten. Lotions die bevochtigingsmiddelen zoals glycerine bevatten, helpen water uit de omringende lucht te halen en het in de cellen van de huid te vergrendelen. Bevochtigingsmiddelen helpen ook de huidweefsels mollig en soepel te houden door waterdamp vast te houden.

 

Oliën kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het gehydrateerd houden van je huid. Verzachtende middelen zoals shea butter werken om de huidbarrière te beschermen en helpen vocht vast te houden. Avocado-olie is een andere goede keuze omdat het rijk is aan vitamine E die helpt bij de bestrijding van schade door vrije radicalen.

 

De Verschillende Soorten Lotion

 

Wanneer het weer opwarmt, is het belangrijk om je huid gehydrateerd te houden om uitdroging en irritatie te voorkomen. Er zijn verschillende lotions op de markt die aan verschillende behoeften voldoen, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke voor u geschikt is. heat lotion aloe vera

 

Hier zijn vier soorten lotion en wat ze doen:

 

  1. Face wash lotion: dit type lotion wordt gebruikt na het wassen van je gezicht met zeep. Het helpt om overgebleven vuil, olie of make-up te verwijderen, waardoor je huid schoon en gehydrateerd blijft.

 

  1. Zonnebrandcrème: dit type lotion is ontworpen om uw huid te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Het bevat ingrediënten die helpen de zonnestralen te blokkeren en schade te voorkomen.

 

  1. Lippenbalsem: dit type lotion is perfect voor droge of schrale lippen. Het bevat ingrediënten zoals sheaboter en bijenwas die helpen de lippen te genezen en te beschermen en tegelijkertijd langdurig vocht te geven.

 

  1. Body wash lotion: dit type lotion is perfect voor gebieden waar zweet en water niet goed mengen, zoals de oksels of liesstreek. Het bevat ingrediënten zoals panthenol (vitamine B5) en toverhazelaar die helpen om die gebieden de hele dag zacht en glad te houden

 

Hoe Kies Je De Juiste Lotion Voor Je Huidtype

 

Als je net als de meeste mensen bent, slather je waarschijnlijk op een zware crème of lotion wanneer de temperatuur begint te stijgen. Maar dat is niet altijd de beste oplossing voor de huid die gevoelig is voor droog of vettig. In feite kan het gebruik van het verkeerde type lotion je huid zelfs erger maken!

 

Het baseren van uw keuze van lotion op uw huidtype is de sleutel tot het houden van het kijken en het gevoel zijn best. Hier zijn vier soorten huid, en de beste lotions voor hen: heat lotion forever

 

  1. Droge huid: ga voor een droge huid voor een lichtere moisturizer die SPF bevat. Dit zal helpen om verloren vocht te vervangen en uw huid te beschermen tegen de zon.

 

  1. Gecombineerde huid: voor mensen met een gecombineerde huid, kies een moisturizer met zowel hydraterende en olie-controlerende eigenschappen. Dit zal helpen om je huid er mat uit te laten zien, maar ook gehydrateerd gedurende de dag.

 

  1. Vette huid: kies voor een vette huid een moisturizer met een oliebindend middel om overmatige glans te voorkomen. Zoek er ook een met SPF-bescherming, zodat je veilig kunt blijven tegen de schadelijke stralen van de zon terwijl je je huid gehydrateerd houdt.

 

  1. Gevoelige huid: kies voor een gevoelige huid een lichte moisturizer zonder geur of irriterende stoffen. Op deze manier kunt u mogelijke gevoeligheden of opflakkeringen vermijden

 

De Voordelen Van Een Gehydrateerde Huid

 

Er zijn een aantal redenen waarom je je huid gehydrateerd moet houden in de hitte. Gehydrateerde huid is minder gevoelig voor veroudering, zonnebrand en andere huidproblemen. Het is ook beter bestand tegen bacteriële en schimmelinfecties.

 

Een van de beste manieren om je huid gehydrateerd te houden is met lotion. Lotions kunnen worden gemaakt met verschillende ingrediënten, maar de meeste bevatten water of olie. Waterlotions hebben de neiging om meer hydraterend te zijn dan op olie gebaseerde lotions, maar beide zijn nodig om je huid gehydrateerd te houden.

 

Op olie gebaseerde lotions kunnen helpen vocht vast te houden door een barrière op het huidoppervlak te vormen. Deze barrière helpt de huid te beschermen tegen uitdroging, zelfs als je zweet of naar buiten gaat bij warm weer.

 

Hydraterende lotion is belangrijk, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Bij koud weer zal het aanbrengen van een laag moisturizer voor het slapengaan helpen om je huid ‘s nachts gehydrateerd te houden, zodat deze’ s ochtends niet droog en gebarsten wordt.

 

Wanneer Te Gebruiken Lotion Bij Warm Weer

 

Warm weer kan zwaar zijn voor je huid. De zon, warmte en vochtigheid kunnen allemaal hun tol eisen op je huid, waardoor deze droog, rood en geïrriteerd blijft. Lotion is een geweldige manier om je huid gehydrateerd en gehydrateerd te houden in de hitte. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van lotion bij warm weer:

 

Kies een lotion op waterbasis. Lotions op waterbasis zullen je niet zo kleverig of zwaar laten voelen als lotions op oliebasis.

 

Breng lotion royaal aan op je huid voordat je naar buiten gaat. Dit zal helpen om je huid gehydrateerd en beschermd tegen de zon te houden.

 

– Breng de lotion indien nodig gedurende de dag opnieuw aan. Warm weer kan uitdroging in de huid veroorzaken, dus zorg ervoor dat je elke keer dat je uit de zon komt vocht toevoegt!

 

Wat Te Doen Als Je Lotion Je Ziek Maakt

 

Als je een lotion hebt gebruikt die je ziek maakt, zijn er enkele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je weer ziek wordt. Probeer de ingrediënten in je lotion te veranderen en kijk of dat een verschil maakt. Als dat niet werkt, probeer dan een ander type lotion. En tot slot, zorg ervoor dat u uw lotion op te slaan uit direct zonlicht of warmte

 

Conclusie

 

Wanneer de zomer rond rolt, is het vaak moeilijk om de drang om uren buiten in de zon door te brengen te weerstaan. Het blootstellen van uw huid aan de zon kan echter ook uitdroging en irritatie veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet u tijdens de zomermaanden elke dag een vochtrijke lotion aanbrengen. Dit zal helpen om je huid gehydrateerd en vrij van irritatie te houden, waardoor het gemakkelijker voor je wordt om van het zwembad of strand te genieten zonder je zorgen te maken over het krijgen van te zonnebrand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *