De 10 Dodelijkste Aardbevingen In De Geschiedenis

Invoering

 

Aardbevingen zijn een van de meest vernietigende krachten van de natuur. Ze kunnen gebouwen nivelleren, tsunami’s creëren en binnen enkele seconden duizenden levens eisen. Zolang mensen in aardbevingsgevoelige gebieden wonen, hebben ze de schade geregistreerd die door deze natuurrampen is veroorzaakt. Hier zijn tien van de dodelijkste aardbevingen in de geschiedenis, gebaseerd op het aantal verloren levens.

 

De 10 dodelijkste aardbevingen in de geschiedenis

 

 1. De grote Chinese aardbeving van 1556 is de dodelijkste aardbeving ooit, met een geschat dodental van 830.000.
 2. De aardbeving in Shaanxi van 1556, ook bekend als de grote aardbeving in Jiajing, was een verwoestende natuurramp die de Chinese provincie Shaanxi trof. Er zijn naar schatting meer dan 830.000 mensen omgekomen, waarmee het de dodelijkste aardbeving in de geschiedenis is.
 3. De aardbeving in Tangshan in 1976 was een catastrofale aardbeving die de stad Tangshan in het noordoosten van China trof. Officiële schattingen stellen het dodental op 255.000, waarmee het de op één na dodelijkste aardbeving in de geschiedenis is.
 4. De aardbeving en tsunami in de Indische Oceaan in 2004 was een enorme onderzeese megathrust-aardbeving voor de kust van Sumatra, Indonesië. Het veroorzaakte verwoestende tsunami’s waarbij meer dan 230.000 mensen in 14 landen omkwamen en een schade van miljarden dollars aanrichtte.
 5. De grote aardbeving in Kanto van 1923 was een van de meest verwoestende seismische gebeurtenissen die Japan ooit trof. Het trof het gebied van Tokio met een kracht van 7,9 en resulteerde in wijdverbreide branden die een groot deel van de stad verwoestten en meer dan 140.000 mensen doodden.
 6. De aardbeving in Haiyuan in 1920 was een krachtige aardbeving die de Chinese provincie Ningxia trof op 16 december 1920. Het had een kracht van 7,8 en veroorzaakte grote schade in de hele regio, waarbij naar schatting 273.400 mensen omkwamen.

7De

 

De nasleep van deze aardbevingen

 

Deze aardbevingen lieten veel mensen dood, gewond en dakloos achter. Veel gebouwen en infrastructuur werden ook vernietigd. Het dodental van deze aardbevingen is nog onbekend, maar wordt geschat op duizenden. Zoek- en reddingsacties zijn nog steeds aan de gang in sommige gebieden.

 

Hoe voor te bereiden op een aardbeving?

 

Als u in een gebied woont dat gevoelig is voor aardbevingen, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Hier zijn enkele tips om u voor te bereiden op een aardbeving:

 

 1. Ken uw risico. Controleer of uw gebied risico loopt op aardbevingen en leer over de mogelijke gevolgen.

 

 1. Zorg voor een noodplan. Zorg ervoor dat u een plan heeft voor het geval van een aardbeving, inclusief een aangewezen ontmoetingsplaats en een lijst met noodnummers.

 

 1. Bereid je huis voor. Zorg ervoor dat uw huis zo aardbevingsveilig mogelijk is door zware meubels en apparaten vast te zetten en breekbare items veilig op te bergen.

 

 1. Wees je bewust van je omgeving. Houd rekening met mogelijke gevaren om u heen, zoals hoogspanningskabels of gebouwen die bij een aardbeving kunnen instorten.

 

 1. Blijf op de hoogte. Blijf op de hoogte van de laatste informatie over aardbevingen en hun effecten in uw regio.

 

Conclusie

 

Natuurrampen zoals aardbevingen kunnen op elk moment toeslaan en leiden vaak tot catastrofaal verlies van mensenlevens. Deze 10 dodelijkste aardbevingen in de geschiedenis hebben tienduizenden, zo niet honderdduizenden mensen gedood. Hoewel we deze rampen niet altijd kunnen voorkomen, kunnen we erop voorbereid zijn door te weten wat we moeten doen in het geval van een aardbeving. Zorg er dus voor dat u het aardbevingsplan van uw gemeenschap kent en blijf veilig.

Bezoek : https://actuma.nl/afm-wijst-finfluencers-op-regels-bij-online-posts-over-beleggen/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *